901_20130418_Teas.jpg
 

Luomujätskiä?

Jätskibaari Vohveli käyttää jäätelöissään mahdollisuuksien mukaan luomuraaka-aineita. Meillä ei kuitenkaan ole luomusertifikaattia, joten emme valmista luomujäätelöitä. Vaihtuvassa valikoimassamme on kuitenkin useita jäätelöitä, joiden raaka-aineista yli 95 prosenttia on luomua.

Voit halutessasi aina kysyä lisää henkilökunnaltamme.

Tällä hetkellä Porin Kauppahallin luomupuodissa sekä lounasravintola WoimaTilassa myydäänkin juuri näitä raaka-aineiltaan yli 95-prosenttisesti luomusta valmistettuja jäätelöitä.

Luomun lyhyt oppimäärä

Luomu.fi-sivusto kirjoittaa luomusta seuraavaa:

"Luomu eli luonnonmukainen tuotanto merkitsee, että ruoka tuotetaan luonnonmukaisin menetelmin ilman keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Luomu on GMO-vapaata.

Luomueläimet voivat elää lajilleen tyypillisellä tavalla. Ne ruokitaan luomurehulla, niillä on tilaa liikkua vapaasti, ne pääsevät ulos ja voivat hoitaa jälkeläisiään lajinsa mukaisella tavalla.

Luomukotieläintuotanto on tarkasti valvottua.

Luomuruoan maku syntyy luonnonmukaisuudesta, jota noudatetaan sekä raaka-ainetuotannossa että elintarvikevalmistuksessa. Luomuruoka on pelkkää ruokaa: luomutuotteisiin ei lisätä turhia lisäaineita.

Luomutuotanto ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja auttaa säilyttämään vesistöjä, ilmaa ja maaperää puhtaana. Luomu sopii puhtaaseen Suomeen ja luo hyvinvointia meille ja lapsillemme.

Koko luomuelintarvikeketju toimii tuottaakseen turvallista sekä herkullista ruokaa että puhtaan ja turvatun tulevaisuuden jälkipolvillemme. Teemme työtä kestävän tulevaisuuden puolesta."

Lue lisää: www.luomu.fi

 

Jätskibaari Vohveli sijaitsee IsoKarhun katutasossa!

Kauppakeskus IsoKarhu, Yrjönkatu 14, 28100 PORI